Cenové podmínky   Technické podmínky   Terminologie     Klasifikace     Kontakty

TP 800-731 Ústřední vytápění

04 –Armatury

Přípravné práce

Vysekání rýhy do průřezu 70x70 mm a kapsy do rozměrů 70x70x70 mm ve zdivu z cihel a tvárnic. Vysekání rýhy a kapsy jakéhokoliv rozměru ve zděných příčkách. Vysekání prostupu průřezu do 0,0225 m2 ve zdivu z cihel a tvárnic. Vysekání kapsy do 100x100x50 mm pro osazení „normalizovaného uložení“. Vysekání prostupu průřezu do 0,0225 m2 ve stropech z betonu a železobetonu. Vysekání manipulační kapsy pro osazení armatur a tvarovek potrubí vedeného těsně u zdiva.

Osazení „normalizovaného uložení“

Přivařením na ocelové konstrukce staveb. Zazděním, zabetonováním nebo zalitím. Hmoždinkami s jejich dodáním včetně vyvrtání otvorů pro osazení hmoždinek. Nastřelením včetně dodání hřebíků a nábojek. Dodání a osazení materiálu upevňovacích bodů (špalíky, hmoždinky, svary apod.).

Dokončovací práce

Zazdění nebo zabetonování prostupů průřezudo 0,0225 m2 ve zdech a stropech pohledové plochy bez opravy omítek. Podlití kotlů po jejich osazení a vrovnání betonem. Dodávka polotovarů technologické pomocné stavební výroby. Zkouška těsnosti podle čl. 134 písmene e), ČSN 06 0310. Proplach jednotlivých částí topné soustavy a zdrojů tepla.

Montáž přírubového spoje

Montáží přírubového spoje se rozumí samostatný přírubový spoj bez přírubové armatury. Obsahem standardu je i navaření dvou kusů přírub včetně dodávky těchto přírub, spojovacího a těsnícího materiálu a stažení přírubového spoje.

Nastavení trvalé regulace

Nastavením trvalé regulace se rozumí základní nastavení armatur otopných těles podle čl. 133 ČSN 01 3452.

Montáž armatur přírubových

Montáží armatur přírubových se rozumí osazení armatur se dvěmi nebo třemi přírubami pro PN 0,6, 1,6, 2,5 nebo 4 Mpa. Obsahem standardu je výběr, kontrola a očištění přírub, zapálení a nastavení plamene, lícování a stehování, svar kruhový ( od DN 200 el.obloukem), výběr, kontrola a očištění armatury, odstranění ochranné zátky, výběr materiálu (šrouby, matice, podložky, těsnění), osazení armatury a těsnění, montáž přírubových spojů, přezkoušení funkce, nastavení. Popis standardu musí vymezit počet přírub, PN a DN armatury.

Armatury přírubové

Armaturami přírubovými se rozumí dodávka a montáž ( popř. pouze montáž) přírubových ventilů uzavíracích, odkalovacích, odluhovacích, zpětných, pojistných, redukčních, přírubových šoupátek, odvaděčů kondenzátu, odlučovačů vody, filtrů, průhledítek do potrubí, mezikusů, přírubových spojů, clonek, ventilů regulačních a zpětných klapek. Obsahem standardu je výběr, kontrola a očištění přírub, odstranění ochranné zátky, výběr materiálu (šrouby, matice, podložky, těsnění), osazení armatury a těsnění, montáž přírubových spojů, přezkoušení funkce, nastavení, montáž a demontáž kolečka, doplnění ucpávek. Popis standardu musí vymezit druh PN a DN armatur (popř. druh a teplotu media).

Montáž armatur závitových

Montáží armatur závitových se rozumí osazení armatur s jedním, dvěma nebo třemi závity. Obsahem standardu je výběr, kontrola a očištění armatury, odstranění ochranné zátky, zdrsnění závitu, utěsnění závitu, montáž závitové armatury, demontáž a montáž kolečka, doplnění ucpávek, kontrola funkce. Popis standardu musí vymezit počet a velikost závitů.

Armatury závitové

Armaturami závitovými se rozumí dodávka a montáž ventilů odvzdušňovacích, regulačních, uzavíracích, zpětných, pojistných, šroubení, šoupátek, odvaděčů kondenzátu a ostatních armatur závitových jako např. kohoutů plnicích a vypouštěcích, kohoutů dvouregulačních, růžic dělených krycích, směšovacích armatur trojcestných a čtyřcestných. Obsahem standardu je i odebrání a kontrola materiálu, odstranění ochranných zátek, řezání závitů a montáž armatury.
Popis standardu musí vymezit druh (typ) armatury, velikost závitů popř. DN.

Armatury horkovodní

Armaturami horkovodními se rozumí dodávka a montáž ( popř. pouze montáž) ventilů a šroubení horkovodních přivařovacích a kondenzačních smyček k přivaření. Obsahem standardu je i odebrání a kontrola materiálu, odstranění ochranných zátek, zhotovení přírubového spoje, popřípadě řezání závitů a montáž armatury. Popis standardu musí vymezit druh (typ) armatury, velikost závitů popř. DN.

Armatury měřící

Armaturami měřícími se rozumí dodávka a montáž ( popř. pouze montáž) teploměrů technických, měřičů tepla, kapilár, tlakoměrů, termostatů, regulátorů tlaku, teploty, tahu a hladiny, stavoznaků, ochranných jímek a návarků. Obsahem standardu je odebrání a kontrola materiálu, odstranění ochranných zátek, zhotovení přírubového spoje, popřípadě řezání závitů nebo provedení potřebného množství svarů a montáž armatury. Popis standardu musí vymezit druh (typ) armatury, velikost závitů popř. DN.

© RTS, a. s. | Lazaretní | 615 00